tiistai 6. lokakuuta 2015

Prooven ja Nexan laitteet sekä uusi jälleenmyyjä Verkkokauppa.com

Julkaisemme tuen Prooven ja Nexan langattomiin laitteisiin. Uusien tuettujen laitteiden listalta löytyy muun muassa edullisia pistorasioita, lämpömittareita, liiketunnistimia ja kaukosäätimiä. Seuraavassa on yhteenveto uusista laitteista ja muutama esimerkki mielenkiintoisista ja hauskoista käyttökohteista. Laitteet ja Cozify Hubin voit nyt ostaa Verkkokauppa.comista.


Prooven ja Nexan älykotilaitteita on löytynyt markkinoilta jo useamman ajan. Niitä ohjataan monesti langattomilla kaukosäätimillä, mutta yhtä hyvin ne toimivat sulassa sovussa muiden älylaitteiden kanssa osana Cozify Hubin ohjaamaa nykyaikaista älykotia. Yhdistämällä eri laitteiden ominaisuuksia keskenään voit tuoda asumiseen aivan uudenlaista mukavuutta ja turvallisuutta.


Muutama esimerkki uusista käyttökohteista
  • Kaukosäätimen tai langattoman seinäkytkimen taakse saa näppärästi eri tunnelmiin ja vuorokauden aikoihin sopivan valaistuksen sekä musiikin.
  • Suihkutilan valot muuttuvat punaisiksi, kun suihkutilan suhteellinen ilmankosteus ylittää 90%. Älyvalot kertovat, että on aika lopettaa suihkuttelu - kätevä ominaisuus perheelle, jossa teinit saattavat jäädä suihkuun asumaan.
  • Sikariharrastajan ei enää tarvitse arvuutella humidorin suhteellisen ilmankosteuden tasoa, ja viiniharrastaja tietää aina viinikaapin lämpötilan. Lämpötila-/kosteusanturin avulla saat ilmoituksen puhelimeen, jos lämpötilan tai suhteellisen ilmankosteuden taso ylittää tai alittaa itse määrittämäsi rajan.
  • Uima-altaan lämpötilamittari toimii hienosti laiturinpäässä järviveden lämpötilamittarina. Veden lämpötilan voi tarkistaa jo ennen mökille lähtöä.
  • Kasvihuoneen syyslämmitys hoituu lämpömittarilla ja pistorasian taakse sijoitetulla lämpöilmapuhaltimella. Cozify pitää yhdellä yksinkertaisella säännöllä lämpötilan aina vähintään 15 asteessa eivätkä myöhään istutetut tomaatit kärsi yöpakkasista.

Sananen tekniikasta

433 MHz:n radiolla toimivat laitteet ovat yleensä edullisempia kuin esimerkiksi Zigbee- tai Z-wave-laitteet. Syynä tähän ovat mm. laitteiden pelkistetty ulkomuoto ja yksinkertainen teknologia. Kommunikointi on yksisuuntaista ja salaamatonta, eikä laitteita siksi voi suositella kriittisiin käyttökohteisiin, kuten lukitukseen. Yksinkertaisuutensa vuoksi laitteet toisaalta toimivat hyvissä olosuhteissa moitteetta ja viiveettä.

Oma kokemukseni Cozify Hubiin liitetyistä Prooven ja Nexan laitteista on hyvinkin positiivinen. Liike- ja hämärätunnistimet sekä ovisensorit ovat toimineet sujuvasti yhteen Nycen Zigbee -tunnistimien ja Osram Lightify-valaistustuotteiden kanssa. Laitteiden asennus on Hubin avulla helppoa ja yhteys kantaa useiden rakenteiden läpi koko taloon ja aina ulos asti. Kantamaa voi jatkaa saatavilla olevilla "range extendereillä", mutta minun tapauksessani niitä ei ole tarvittu. 

Mitä seuraavaksi?

Prooven laitteet ovat jo tänään Cozify Hubin tuen piirissä. Nexan laitteet ovat hyvin samankaltaisia Prooven laitteiden kanssa ja niiden tuki julkaistaan kaikille aivan lähipäivinä. Nexan myötä uusina laitekategorioina tarjolle tulevat mm. hämärätunnistin, seinäkytkin ja ovikello.

Nexa-tuen jälkeen keskitymme mm. IP-kameroiden tukemiseen. Palautetta ja ideoita uusista tuettavista laitteista otamme erittäin mielellään vastaan. Osallistu uusiin laitteisiin liittyvään keskusteluun Cozifyn keskustelufoorumilla.

Mistä näitä uusia laitteita voi ostaa?

433 MHz-laitteiden tuen taustalla on osaltaan juuri käynnistynyt jälleenmyyntiyhteistyö Verkkokauppa.comin kanssa. He myyvät muiden älykkäiden laitteiden ohella sekä Cozify Hubia että Prooven ja Nexan tuotteita.

Olemme Verkkokauppa.comin Digimessuilla lauantaina 10.10.2015 Helsingin Jätkäsaaren myymälässä esittelemässä Cozify Hubia ja älykodin mahdollisuuksia. Tervetuloa tutustumaan!

Mukavaa ja kodikasta syksyä,
Kimmo/Cozify

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti