torstai 16. helmikuuta 2017

Cozify Uutiset: Tietoturvahaaste 2016 - Yhteenveto


Cozify osallistui Junction Hackatlon -2016 tapahtuman yhteydessä järjestettyyn Viestintäviraston tietoturvahaasteen finaaliin. Cozify antoi omat laitteensa kilpailuun osallistuvien tiimien hakkeroitavaksi muutaman muun yrityksen kanssa. Tiimien tavoite oli löytää laitteista ja niiden taustajärjestelmistä mahdollisimman paljon tietoturvahaavoittuvuuksia.

Tuotteemme pärjäsi haasteessa odotetusti. Saimme sen palautteen mitä lähdimmekin hakemaan ja ennen kaikkea varmuuden siitä, että järjestelmiemme ja arkkitehtuurimme tieturva kestää tietotuvahaasteeseen osallistuneiden tiimien käsittelyssä.

”Tiimien työskentelyä oli mielenkiintoista seurata. On mielestäni hienoa, että lahjakkaille ja erittäin ammattitaitoisille nuorille tarjotaan mahdollisuus näyttää kyntensä tällaisissa kilpailuissa ja haasteissa. Hyvä lopputulos ei ollut meille yllätys, koska auditoimme koko järjestelmämme, mukaan lukien Cozify Hub, Cozify applikaatio sekä taustajärjestelmät vähintään kerran vuodessa. Tietoturva on meille todella tärkeä ja yrityksen sisällä vakavasti otettu aihe.”, arvioi tapahtuman jälkeen Kimmo Ruotoistenmäki, toimitusjohtaja.

Tietoturvahaaste järjestettiin nyt ensimmäisen kerran. ”Olemme mielellämme mukana myös tulevissa tietoturvahaasteissa, jos sellaisia järjestetään. Itsensä ja tekemisen haastaminen tekee aina hyvää. Ja jos haavoittuvuuksia löytyy on ne parempi löytää hallitusti ja korjata heti, kuin jonkin epämääräisen ilmoituksen kautta. Kiitoksia Viestintävirastolle haasteen järjestämisestä.”, hän jatkaa.

Tietoturvahaasteen tavoitteena oli haastaa tiimit hallitussa ympäristössä ratkomaan tietoturvaan liittyviä kysymyksiä ja etsimään tietoturvahaavoittuvuuksia erilaisista kokonaisuuksista; laitteista, sovelluksista, taustajärjestelmistä tai näiden yhdistelmistä. “Haaste onnistui todella hyvin, mistä suurin kiitos kuuluu mukaan lähteneille yrityksille. Näimme, että tietoturvassa on todella suuria eroja eri yritysten ja tuotteiden välillä. Suomalaisten osanottajien tietoturva on kuitenkin moniin verrokkeihinsa nähden erinomaisessa kunnossa. Toki aina on parannettavaa, ja yritysten on kehitettävä omaa toimintaansa jatkuvasti myös tietoturvan saralla.” Toteaa Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki.

Espoo, 16. helmikuuta, 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti