maanantai 4. syyskuuta 2017

Mitä eroa on kotivakuutuksella ja älykotivakuutuksella?

"Vakuutus on menettely, jolla tietyn riskin alaiset henkilöt tai yritykset sopivat vahinkojen tasaamiseen erikoistuneen laitoksen kanssa siitä, että laitos riskin toteutuessa korvaa aiheutuneen vahingon. Näin syntyvää sopimusta kutsutaan vakuutukseksi.” - Wikipedia

Toisin sanoen vahingon sattuessa mahdolliset isotkin kustannukset maksaa vakuutusyhtiö, jolloin vakuutuksen ottaja ei jää yllättävän kustannuksen kanssa pulaan. Vakuutukset tuovat mielenrauhaa ja lähes jokaisella meillä on jonkinlainen voimassaoleva vakuutus.

Perinteisesti vakuutuksia ovat kotivakuutus, irtaimiston vakuutus, autovakuutus ja esimerkiksi henkivakuutus. Mutta mikä on älykotivakuutus? Ja mitä uutta tällainen vakuutus tuo mukanaan perinteiseen kotivakuutukseen?

Ennakoi vahingot ja toimi oikein

image

Älyvakuutus eroaa tavallisesta kotivakuutuksesta siinä, että vakuutuksen mukana saat kotiin älylaitteita. Älylaitteiden avulla saat tiedon vahingosta mahdollisimman aikaisin, ja pystyt puuttumaan tilanteeseen vielä, kun vahingot ovat pienet.

Esimerkiksi:
  • Saat puhelimeen viestin ja valot hälyttävät jos astianpesukoneen letkun liitoskohta on alkanut vuotamaan. Toimintaohjeet voit katsoa puhelimen näytöltä. Tällä tavalla estät laajempien vahinkojen syntymisen ja pystyt reagoimaan vesivuotoon välittömästi.
  • Jos kotona havaitaan liikettä tai ovi avataan kun kenenkään ei pitäisi olla paikalla, saat vietin puhelimeen ja voit tarkistaa kameran kautta mitä kotona oikeasti tapahtuu. Lisäksi valot syttyvät automaattisesti, toimien omalta osaltaan pelotteena kutsumattomalle vieraalle.
  • Palohälytyksen sattuessa puhelimeen lähetetään viesti, voit tarkistaa tilanteen puhelimesta ja palovaroitin hälyttää. Toimintaohjeet löytyvät puhelimesta.

Miksi vakuutusyhtiö tarjoaa älykotivakuutusta?

Älykotivakuutus hyödyttää sekä vakuutuksen ottajaa että vakuutuslaitosta. Vaikka otamme vakuutuksia erilaisien vahinkojen varalle, harva oikeasti toivoo että vahinko sattuu kohdalle. Tulipalot, varkaudet ja isot vahingot ovat aina ikäviä ja vaativat hankalassa tilanteessa paljon voimia ja selvitystyötä. Jos älylaitteilla pystytään estämään vahinkojen sattumista ja reagoimaan nopeasti, on se vakuutuksen ottajalle todella hyödyllinen asia.

Vakuutuslaitoksen näkökulmasta nopea ja oikeanlainen reagointi mahdollisiin vahinkoilmoituksiin, vahinkojen estäminen sekä parempien ja kattavampien palveluiden tarjoaminen ovat tärkeitä asioita.

Älyvakuutuksesta on hyötyä sekä vakuutuksen ottajalle että vakuutuslaitokselle.


Jos olet jo LähiTapiolan asiakas, voit tilata älykotilaitteiston Cozify verkkokaupasta.

Jos et ole vielä LähiTapiolan asiakas, voit tutustua LähiTapiolan Älykotivakuutukseen LähiTapiolan sivuilla: http://www.lahitapiola.fi/alykotivakuutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti